وبلاگ

آشنایی با اصطلاحات فرودگاهی

آمارها نشان می دهد که هر روز حدود ۸ میلیون نفر با هواپیما سفر می کنند. هواپیما و سفر هوایی امکان سفر به سرتاسر دنیا را فراهم کرده و به راحتی می توانید با هواپیما به هرکجای این کره خاکی سفر کنید. از وقتی بلیط هواپیما را رزرو می کنید تا وقتی سوار هواپیما می شود مدام با اصطلاحات خاصی روبرو می شوید که ممکن است معنای برخی از آن ها را ندانید. ندانستن معنای این اصطلاحات می تواند باعث سردرگمی و گیجی مسافران در فرودگاه شود. به ویژه اگر به سفر خارجی رفته باشید و در فرودگاه یک کشور دیگر باشید ندانستن معنای این اصطلاحات می تواند مشکل ساز باشد. البته این اصطلاحات انگلیسی آنقدر رایج شده اند که حتی در سفرهای داخلی هم ممکن است با آن ها مواجه شوید. پس در این مطلب تصمیم گرفتیم اصطلاحات پرکاربرد در فرودگاه و هنگام سوار شدن به هواپیما را به شما معرفی کنیم. با دانستن معنای این اصطلاحات در سفر بعدی می توانید مثل یک مسافر حرفه ای رفتار کنید.

ایرلاین (Airline)
واژه ایرلاین را در زندگی روزمره زیاد شنیده‌اید و در سفر با هواپیما قطعا با این اصطلاح  برخورد خواهید کرد. ایرلاین یکی از پرکاربردترین اصطلاحات هواپیمایی است و به شرکتی اطلاق می‌شود که صاحب هواپیما است. ایرلاین معادل انگلیسی شرکت هواپیمایی است و معمولا در کنار نام آن شرکت آورده می‌شود.
ترمینال (terminal)
یکی دیگر از اصطلاحات فرودگاهی که حتما در سفر با هواپیما با آن مواجه خواهید شد ترمینال است. در واقع ترمینال ساختمانی در فرودگاه است که مسافران برای سوار و پیاده شدن از هواپیما از آن استفاده می‌کنند.
فلایت (Flight)
فلایت همان پروازی است که میان مبدا و مقصد صورت می‌گیرد. هر پرواز شماره مخصوص به خود را دارد که برای دریافت اطلاعات پرواز مورد نیاز است.
لانگ هال فلایت (Long-haul flight)
Long-haul flight یا پروازهای دوربرد به پروازهایی گفته می‌شود که مسافت آن‌ها طولانی است. به عنوان مثال پرواز نیویورک به سیدنی پروازی دوربرد محسوب می‌شود.

اِرایوِل (Arrival)
Arrival یکی از اصطلاحات فرودگاهی است که برای پروازهای ورودی استفاده می‌شود. زمانی که هواپیما به فرودگاه می‌رسد، احتمالا خانواده و یا دوستانتان به استقبال شما خواهند آمد. ارایول همان جایی است که با آن‌ها در فرودگاه ملاقات خواهید کرد. معمولا تابلویی با عنوان Arrival Board در فرودگاه وجود دارد که نشان می‌دهد چه پروازهایی در چه زمان‌هایی به مقصد می‌رسند.
دیپارچِر (Departure)
در مقابل پروازهای ورودی، پروازهای خروجی قرار دارند. Departure به پروازهایی گفته می‌شود که از فرودگاه خارج می‌شوند. هنگامی که برای سفر آماده می‌شوید باید تا زمان سوار شدن به هواپیما وقتتان را در سالن استراحت یا departures lounge سپری کنید. برای پروازهای خروجی نیز مانند پروازهای ورودی، تابلویی با عنوان Departures Board وجود دارد که زمان انجام پروازها را در فرودگاه نشان می‌دهد.
چک-این (Check in)
چک-این یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین اصطلاحات فرودگاهی است. چک-این زمانی است که شما رسیدن خود به فرودگاه را به اطلاع ایرلانی که با آن پرواز خواهید داشت، می‌رسانید. در کانتر چک-این بار و مدارکتان را به مامور ویژه ایرلاین تحویل می‌دهید. مامور ایرلاین مدارک شما را بررسی کرده و برای شما کارت پرواز صادر می‌کند.
بُرد (Board)
برد به معنی سوار شدن به هواپیما است.
بُردینگ پَس (Boarding pass)
پس از اینکه به فرودگاه مراجعه نمودید و چمدان و بارتان را تحویل کانتر ایرلاینی دادید که قصد سفر با آن را دارید و به این ترتیب ایرلاین را از حضور خود در فرودگاه مطلع کردید، کارتی با عوان کارت پرواز به شما داده می‌شود که در آن اطلاعات پرواز از قبیل مبدا، مقصد، شماره پرواز، شماره گیت، شماره صندلی و زمان حرکت هواپیما نوشته شده است. این کارت در حقیقت مجوز شما برای ورود به هواپیما است.

بردینگ تایم (Boarding time)
بردینگ تایم به زمانی گفته می‌شود که مسافران اجازه ورود به هواپیما را خواهند داشت.
بوکینگ (Booking )
اصطلاح Book ، هنگامیکه بلیطی را بوک می‌کنید بدین معنا است که بلیط هواپیما را به مقصد مورد نظر رزرو کرده‌ و هزینه آن را نیز پرداخت نموده‌اید.

کری آن لاگِیج (Carry on luggage)
کری آن لاگیج در حقیقت همان کیف دستی کوچکی است که می‌توانید هنگام سوار شدن به هواپیما با خود به داخل کابین هواپیما ببرید. معمولا اندازه این کیف‌ها نباید از ابعاد خاصی تجاوز کند و وزن آن‌ها نیز نباید از ۸ کیلوگرم بیشتر شود.
اُوِرسایزد بَگِیج/ اُوِروِیت بَگِیج (Oversized baggage/Overweight baggage)
هنگام سفر با هواپیما هر مسافری مجاز به حمل میزان باری است که ایرلاین مورد نظر تعیین کرده. بنابراین اگر میزان بارتان از مقدار تعیین شده بیشتر باشد و یا وسیله‌ای سنگین همراهتان حمل می‌کنید در کانتر چک این باید برای حمل بار، هزینه اضافی به ایرلاین پرداخت کنید.
لاگیج استوریج (luggage storage)
اگر چند ساعتی در فرودگاه هستید و یا هواپیمایتان در فرودگاهی توقف کرده است (استاپ اوور) و می‌خواهید بارهایتان را به فرودگاه بسپارید می‌توانید از بخش لاگیج استوریج فرودگاه و یا همان بخش امانات استفاده کنید.
لاست اند فاند (lost and found)
گاهی ممکن است اشیاء و یا چمدان خود را در فرودگاه گم کنید. برای یافتن اشیاء گم شده خود می‌توانید به بخش لاست اند فاند مراجعه کنید. اینجا همان جایی است که اشیاء گم شده و پیدا شده را به آن تحویل می‌دهند.
کانوِیور بلت/کروسِل/بَگِج کلیم (Conveyor belt/carousel/baggage claim)
زمانیکه هواپیمای شما به فرودگاه می‌رسد، بارها و چمدان‌هایتان روی نوار نقاله‌ و یا به اصطلاح ریلی به گردش درمی‌آیند که به آن Conveyor belt می‌گویند.
کاستِمز (Customs)
قبل از اینکه اجازه ورود به کشوری دیگر به شما داده شود باید از بخشی به نام کاستمز یا همان گمرک فرودگاه عبور کنید. در این بخش از فرودگاه بار و لباس‌هایتان بررسی می‌شود تا مطمئن شوند وسیله‌ای غیرقانونی مانند اسلحه، دارو و یا پول خیلی زیاد با خود حمل نمی‌کنید.
فِرَگیل (Fragile)
گاهی اوقات هنگام سفر وسایلی با خودتان حمل می‌کنید که شکستنی و یا آسیب پذیر هستند. در چنین مواقعی می‌توانید برچسبی با عنوان Fragile به معنی شکستنی روی کیف و چمدان‌هایتان نصب کنید تا ماموران خدمات هواپیمایی هنگام حمل آن‌ها دقت بیشتری نمایند.

گِیت (Gate)
گیت یکی از اصطلاحات فرودگاهی است که هنگام مراجعه به فرودگاه حتما با آن مواجه خواهید شد. در سالن‌های استراحت فرودگاه تعدادی در یا گیت خروج وجود دارد که هر کدام به پرواز متفاوتی منتهی می‌شوند. برای سوار شدن به هواپیما ابتدا باید از گیت‌های خروجی عبور کنید.
آن تایم (On time)
هنگامی که در فرودگاه می‌خواهید وضعیت پرواز خود را بررسی کنید کافی است به نمایشگر زمان پروازها یا همان departures board نگاهی بیندازید. در این نمایشگر الکترونیکی می توانید تمام اطلاعات پرواز را مشاهده کنید. در این صفحه نمایشگر همچنین به شما گفته خواهد شد که پروازتان به موقع On time و یا با تاخیر انجام می‌شود.
دیلِی (Delay)
این اصطلاح که یکی از اصطلاحات فرودگاهی رایج است در مقابل پروازهای آن تایم و زمانی به کار می‌رود که پروازتان تاخیر داشته باشد. تاخیر هواپیما ممکن است به دلیل شرایط نامساعد جوی، ترافیک هوایی و یا نقص فنی در هواپیما ایجاد شود.
کنسلد (cancelled)
مطمئنا این واژه را بارها شنیده‌اید. این اصطلاح پرکاربرد زمانی به کار می‌رود که پروازتان لغو و یا کنسل شده باشد و معمولا با رنگ قرمز در صفحه نمایشگر و یا همان تابلو اطلاعات پرواز نشان داده می‌شود.


Tags: , , , , , , , ,

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مثلث برمودای ایران
نکاتی که برای سفر به کویر باید رعایت کرد

تور یکروزه پلنگ دره | ۰۲.۰۶.۰۳

تور یکروزه آبشار ترز | ۰۲.۰۶.۰۳

تور ییلاق سوباتان | دو روزه ۰۲.۰۶.۰۲

تور آبشار ترز | یکروزه ۰۲.۰۴.۱۶

تور پلنگ دره | یکروزه ۰۲.۰۴.۱۶

تور رفتینگ | یکروزه ۰۲.۰۴.۱۶

تور آبشار جلسنگ | یکروزه ۰۲.۰۴.۰۲

تور پلنگ دره | یکروزه ۰۲.۰۴.۰۲

تور رفتینگ | یکروزه ۰۲.۰۳.۱۹

تور گلاب گیری | یکروزه ۰۲.۰۳.۰۵

فهرست